Kaartje

Vandaag wilde ik een leuk kaartje voor mijn geliefde kopen. Een postzegel was niet nodig want het kaartje hoeft niet via de postduif naar haar toe.

Maar helaas de boekwinkel die altijd leuke kaartjes heeft is gesloten. Gesloten door het Kabinet van wijze mannen en vrouwen, al of niet geadviseerd door het OMT.
Iedere Nederlander, jong of oud, weet dat dat die club is van wijze virologen, intensivisten, en epidemiologen dat wekelijks een advies uitbrengt aan het Kabinet.  In goed Nederlands betekent die afkorting ‘Outbreak Management Team’.

Er komt gelukkig een oplossing. Vanaf volgende week mogen wij een afspraak maken om de winkel in te kunnen en zelf zo’n kaartje met de juiste postzegel uit te zoeken. En wie weet kan ik dan ook weer een actueel tijdschrift, printpapier of een goed boek uitzoeken.
Wij mogen dan met maximaal twee personen tegelijk de winkel in maar moeten er wel binnen 10 minuten uit zijn om plaats te maken voor de volgende twee personen die gereserveerd hebben. Uiteraard alles alleen met mondkapje en 1,5 meter uit elkaar in een relatief kleine boekwinkel. Voor de winkelier betekent dat maximaal 12 personen per uur en zie daar, ze zijn opgetogen want ze kunnen eindelijk weer iets verdienen.

Als ik dan toch al 10 minuten in het winkelcentrum ben kan ik daarna eigenlijk gelijk wel even mijn boodschappen doen bij de Jumbo en de bakker en de slager. En oh ja, ook even wat nootjes kopen in de notenbar. Tot slot even door naar de slijter.

Zogenaamde essentiële winkels waar wij al vanaf het begin van de Lock down gewoon onbeperkt naar binnen mogen lopen. Vooral in de supermarkten meng ik mij al maanden tussen grote aantallen winkelend publiek. 1,5 Meter is nauwelijks mogelijk en looprichtingen zijn er niet. Kris kras door elkaar met voor elke bezoeker een winkelwagen (dat is dan weer wel verplicht) die je overigens zelf moet schoonmaken en waar gewoon een muntje in moet.

Nog nooit hebben de supermarkten zo’n grote omzet gedraaid en dus winsten gemaakt. Intussen de kleine middenstanders vertwijfeld en bang voor een faillissement achterlatend. Hoezo oneerlijk ? Hoezo ‘ieder voor zich en God voor ons allen’?

Ik heb het kaartje uiteindelijk maar op het Internet besteld. Evenals een paar cadeautjes voor een jarige. Alles wordt gewoon morgen bezorgd en dat die Internet winkels 70% meer winst maakten het afgelopen half jaar neem ik maar voor lief. Of zouden ze in het kabinet aandelen hebben bij Bol.com ?

Die laatste neem ik terug want ik ben geen complotdenker !

2 antwoorden op “Kaartje”

  1. In wezen is er niet veel veranderd, je kon toch al via internet bestellen, maar wel fijn dat we weer naar de kapper kunnen, nu nog een kopje koffie op het terras en mijn dag kan niet meer stuk.

  2. Ja zo is dus de situatie nu, geen complotdenker maar toch….
    We hebben allemaal vragen waar we geen antwoord op krijgen en intussen zijn we weer aardig ver in het nieuwe jaar met nog steeds zijn beperkingen. maar goed ,ik klaag niet en vind ook alles op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *