Eierleed

Het loopt tegen de Pasen en er kan nog steeds weinig in deze wereld. Voor alle landen geldt code oranje met als gevolg dat onze reismogelijkheden tot het absolute minimum zijn beperkt. Ook al komen er, traditioneel, een paar mooie dagen aan, een terrasje pikken is er niet bij en het wordt ons ten zeerste afgeraden massaal naar de bossen, parken en/of stranden te gaan.

“Vermijd drukke punten” wordt ons overal op grote digitale borden dringend geadviseerd. “Ga weg als het te druk wordt” is ook zo’n advies wat je overal ziet. Waar ik mij overigens van afvraag of dat nou echt goed Nederlands is. Sommigen onder ons leggen dat uit als het moment waarop je juist weg moet gaan !!

Maar hoe moet dat dan nu met het eieren beschilderen en – zoeken? Met maximaal drie personen, zoals ons dringend wordt geadviseerd, is daar geen lol aan. Zeker niet als twee van de drie die eieren hebben verstopt.

Bovendien is er nog een ander probleem met die eieren. In verband met de weer oplaaiende vogelgriep moeten alle kippen weer worden “opgehokt”.
Dus mogen er alleen nog zogenaamde scharreleieren worden verkocht. Logisch want de vrije uitloop kippen mogen niet meer “vrij uitlopen” alleen nog scharrelen. Dus wanneer je met de Pasen een (extra) eitjes wilt tikken moet je, waarschijnlijk tegen je zin, genoegen nemen met een ei van een zogenaamde scharrelkip. Een kip die, samen met acht soortgenoten, moet verblijven op 1 vierkante meter. Kippenleed dus.

Niettemin zag ik in de winkel dat die scharreleieren ruim 10% duurder zijn dan enkele dagen geleden. Logisch economisch principe, zegt men, want de vraag naar scharreleieren stijgt en daar waren er niet zoveel van.

De Paasdagen van het jaar 2021 zullen dus saaie en soms eenzame dagen worden waarop ook nog eens onze “eieren traditie” geweld wordt aangedaan.

Mijn dagelijkse eitje zal ik er echter niet om laten staan en wie weet beschilder ik er toch nog wel een paar. Al was het maar als tijdverdrijf.
Verstoppen lijkt mij geen optie. Daar zijn ze deze dagen te duur voor en wie weet herinner ik mij tegen die tijd niet meer waar ik ze verstopt heb.

Wij slaan er ons wel door heen, die Paasdagen van 2021.

Eén antwoord op “Eierleed”

  1. Het wordt wel een aangename Pasen wat de temperatuur betreft, kunnen dus in de tuin of op balkon zitten, en genieten van onze chocolade en scharreleitjes.Gezellige dagen gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *