C’est tout

Het is klaar. C’est tout.

Bijna zeventwintig jaar geleden begon ik deze blog. Toen nog op Google en eigenlijk wilde ik daarmee mijn familie en vrienden vertellen over onze familie in Zweden en hoe wij besloten hadden om, na twee jaar, ons huis in de Brasakker alweer te koop te zetten. Dit in de stille hoop dat het verkopen dan wat sneller zou gaan. Maar helaas er brak een crisis uit, ja toen ook al, waardoor de verkoopmarkt volledig in elkaar donderde. Bovendien hadden wij niet de slimste makelaar ingehuurd, bleek later.
Het werd geen succes want het zou nog tot oktober 2010 duren voordat dat leuke huis met een steigertje aan een watertje, eigenlijk gewoon een ordinaire sloot, werd verkocht.

Nog weer wat later vond ik het wel leuk om zo nu en dan wat verhaaltjes op te schrijven en te publiceren op mijn eigen website www.ernstleupen.nl
Vrijwel elke week vond ik wel wat inspiratie en meestal vloeiden de letters vrij snel uit mijn pen. Tot mijn plezier bleek dat een aantal vrienden en sommige familieleden die ‘pennenstreken’ ook wel leuk vonden om te lezen. En dat stimuleerde om er mee door te gaan. In 2020 besloot ik zelfs 31 pennenstreken in een boekje op te nemen.

Vandaag, 18 mei 2024, bemerkte ik dat mijn laatste blog al dateert van begin maart van dit jaar en merkte ik dat mijn inspiratie, al of niet tijdelijk, is opgedroogd.

Natuurlijk zou ik kunnen schrijven over de binnenkort ontluikende zomer of over die oneindige onrechtvaardigheid dat Joost Klein met zijn vreselijke lied Europapa in Malmö, in zijn ogen, volledig onterecht werd gediskwalificeerd. En natuurlijk zou ik iets kunnen schrijven over het verschrikkelijk leed dat ons in de nabije toekomst zal worden aangedaan door het toekomstige rechtse kabinet. Misschien zou ik ook wel weer een verhaaltje uit mijn duim kunnen zuigen over mijn Franse vrienden Thierry en Philippe in dat rustieke stadje St.Croix de Baudet.

Maar het is klaar. C’est fini.
Deze website zal nog bijna een jaar ‘in de lucht’ blijven’ omdat ik net te laat ben met het opzeggen van mijn abonnement en mijn domeinnaam. Stom, maar het is niet anders. Maar nieuwe verhaaltjes zullen er niet (of misschien nauwelijks nog)) door mij worden gepubliceerd. Nieuwe pogingen om mij toch weer aan het schrijven te krijgen zullen vrijwel zeker nu niet meer tot enig succes leiden. Dus doe maar niet.
Wie weet kom ik het komende jaar toch nog tot de ontdekking dat ik het schrijven mis. In dat geval moet ik nu al in mijn agenda zetten dat ik mijn abonnement bij de provider per 21 april 2025 niet moet opzeggen.

Ik vond het plezierig en fijn om zo nu en dan te horen dat mijn pennenstreken werden gewaardeerd en wil jullie daarvoor bedanken.

ERNST

13 antwoorden op “C’est tout”

 1. Jammer Ernst. Ik las ze niet altijd, maar die ik gelezen heb, heb ik met plezier gelezen. Je blijft toch wel je columns schrijven de website van de componist, hoop ik?

 2. Dank voor je stukjes Er. Was grappig en leuk om te lezen.
  En zoals ook Youp zegt: liever 2 jaar te vroeg stoppen dan 10 minuten te laat..

 3. Ook wij hebben steeds met plezier en vaak met een lach op het gezicht je stukjes gelezen.
  Vooral trof ons meerdere malen de herkenbaarheid van de situaties.
  Jammer dat het nu stopt! Maar het is ook begrijpelijk.
  Bedankt voor het leesplezier.

 4. Het was erg leuk om geregeld een mail te ontvangen met de link naar jouw site.
  Ik heb je verhalen met veel plezier gelezen. Wat een inspiratie.
  Bedankt Ernst dat ik ervan mocht meegenieten!

 5. Hoi Ernst,

  Er is voor alles een tijd…. Dit heeft je plezier gegeven en veel mensen hebben kunnen meegenieten . Nu weer tijd voor iets anders wellicht…. Liefs xxx

 6. Hoi Ernst, altijd leuk om je verhaaltjes te lezen maar ik begrijp dat het ook een keer genoeg is.
  Groetjes

 7. Zeker jammer Ernst, maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel. Mijn moeder zei vroeger altijd tegen mij: “Jongen, voor alles is een tijd” en ik kom er steeds meer achter dat ze – in mijn ogen – gelijk had. De tijd – dat je met plezier en gevoed door inspiratie- je leuke blogjes schreef is dan nu kennelijk voorbij en ik begrijp dat. Bedankt voor je leuke stukjes. Ik heb ze altijd met belangstelling en plezier gelezen.

 8. Al heb ik niet altijd gereageerd, zelfs erg weinig, heb ik met plezier jouw blogs gelezen Ernst.
  Het gaat je goed en wie weet doe je binnenkort toch nog een héle grote inspiratie op voor tóch weer een blog?
  Wie weet, zeg nooit, nóóit!
  Dank je wel voor jouw plezierige leesmomentjes!

 9. Jammer Ernst dat je stopt met je leuke en mooie verhalen, ik heb ze met veel plezier gelezen, en knap om je gedachten zo op papier te zetten.

 10. Heel jammer Ernst! Heb genoten van je blogs. En ik had nog wel twee leuke suggesties over wonderlijke verdwijntrucs in mijn omgeving. Allereerst een op maat gemaakte relaxstoel, waarvan de zitting zou worden opgevuld en inmiddels sinds september 2022 ergens wordt ‘hersteld’ en onlangs een tasje met kostbaar tuinmateriaal en een zak potaarde op het Robert Stolzplantsoen..

 11. Bedankt Ernst! Niet omdat je er eindelijk mee ophoudt. Maar omdat je heel lang heel vermakelijke stukjes hebt geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *