Het blauwe vogeltje

Nadat ik meer dan een jaar geleden afscheid heb genomen van Facebook, heb ik vandaag ook afscheid genomen van de blauwe vogeltjes terreur. In de volksmond Twitter geheten.

Ik heb er vandaag bewust voor gekozen om nooit meer een komma of een letter aan dit blauwe vogeltje te besteden. Het blauwe vogeltje waar men, meestal en bij voorkeur anoniem, haat en nijd, gevloek en getier en het anderen zwartmaken kwijt kan.  Dit medium wordt algemeen beschouwd als het meest spraakmakend van alle sociale media. Spraakmakend in negatieve zin dus.

Ene Donald, psychopaat en narcist en toevallig ook nog president van het grote Amerika, kalkt daar dagelijks in maximaal 280 letters en tekens de meest baarlijke nonsens en leugens en beledigt mensen naar hartenlust. Als hij meer dan 280 tekens en letters nodig heeft raaskalt hij rustig door op een vervolg Twitter. 82,4 Miljoen “volgers” schijnen er dagelijks van te genieten. Hij doet er kennelijk zo’n kleine 300 per dag, waarvan 299 zijn gelogen.
Heeft hij ook nog tijd om een echte leider, een president, te zijn ?

Ik geef het toe ik heb in mijn ergernis ook wel eens, in veel minder dan 280 letters en tekens, een Twitter richting deze dwaas geuit. Terwijl ik hoopte en verwachtte dat hij daar midden in de nacht op zou reageren, stelde hij mij opnieuw diep teleur, Hij trapte er niet in of hij zag dat die leupie46 maar heel weinig ‘volgers’ heeft en voor hem dus toch geen winst te behalen zou zijn. Het kan ook zijn dat mijn Engels net niet goed genoeg was.

In deze tijd waarin een open en eerlijke dialoog met respect voor elkaar zo enorm belangrijk is, vloekt en tiert, raaskalt, beledigt en beschuldigt men elkaar op dat blauwe vogeltje. Het beangstigt mij en biedt helaas heel weinig hoop voor de toekomst.

Mijn advies aan de huidige Twitteraars die niet besmeurd of geïnfecteerd willen worden maar open staan voor een open en eerlijk gesprek: sluit je account en ga lekker wandelen. Ik ben jullie vandaag voorgegaan.

Misschien word ik wel vogelaar.

6 antwoorden op “Het blauwe vogeltje”

 1. Je hebt jouw hart weer gelucht Ernst, wat een opluchting.
  Tijd voor te relaxen en te ontspannen, heerlijk!
  Geen blauwe vogeltjes meer spotten, wij houden het op échte vogeltjes in de natuur.
  Fijne dag,
  Regina

 2. Gisteren het bericht dat, naast een hele lijst andere grote bedrijven, ook Unilever heeft besloten geen advertenties meer plaatsten op FB, Twitter etc. Het aandeel FB lkelderde gelijk met 7%.

  Kijk, dat kan wat teweegbrengen en de sociale media dwingen verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoud. Iets waar ze zich schijnheilig altijd tegen geweerd hebben.

  Maar als het hun portemonnee raakt, gaan ze wel anders peipen.

 3. Je hebt groot gelijk! Ik zit niet op Twitter, Facebook is voor mij meer dan genoeg.
  Maar het is tijdrovend om je mening te geven, meningen te lezen en elkaar te overtuigen, soms op hele irritante manieren. En momenteel is iedereen gefrustreerd kennelijk. Kost teveel energie. Een wandeling geeft energie, dus veel beter…. wordt jij maar lekker vogelaar

 4. Wederom een goed verhaal en ik ben blij dat ik nooit aan Twitter ben begonnen.
  Facebook vind ik (op het slecht geschreven Nederlands na), nog steeds een aardig medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *