Coronamelder

Vier dagen geleden werd ik, ’s avonds om 6 uur, opgeschrikt door een belsignaal van de Corona App. Ik zou zes dagen daarvoor langer dan 15 minuten in contact zijn geweest met iemand die Corona heeft.  Vijf dagen na dat contact zou ik mij moeten laten testen of anders minimaal vijf dagen in quarantaine moeten gaan. Nog geen twee uur later kreeg Janny precies dezelfde melding.
Ik zal niet ontkennen dat wij beiden behoorlijk schrokken en ons bedachten dat wij nu zo maar, na 15 maanden, “aan de beurt” konden zijn.
Het werd helemaal cynisch toen wij ons het volgende realiseerden;

  • Op de dag van de mogelijke besmetting hadden wij een afspraak kunnen maken voor onze eerste vaccinatie tegen COVID, 2 dagen later.
  • Op de bewuste dag hadden wij beiden geen contacten met anderen gehad langer dan 15 minuten. Of het moest het consult bij de kaakchirurg in het ziekenhuis van Janny zijn.
  • De dagen na de mogelijke besmetting hadden wij daarentegen wel degelijk meerdere contacten met anderen gehad die langer dan 15 minuten duurden en die mensen zouden wij dan zomaar hebben kunnen besmetten.
  • Zeven dagen na de mogelijke besmetting verbleef ik in het zelfde ziekenhuis een halve dag op een polikliniek voor een medische behandeling. Ik bracht de mogelijke besmetting dus min of meer terug.

Om een einde te maken aan alle onzekerheid maakte ik daarom snel een afspraak voor een Corona test bij een allervriendelijkste dame die, voor de duizendste keer die dag, geduldig alles uitlegde.
Een dag later sloot ik aan in een niet zo lang rijtje van mensen die ik beschouwde als lotgenoten en onderging geduldig het peuren in mijn neus en keel. Binnen 48 uren zou ik de uitslag krijgen via de Corona App.
Vervolgens wisselde de vriendelijke dame die de test uitvoerde geduldig haar handschoenen, mondkapje en schort om de hele ceremonie te herhalen bij het ‘slachtoffer’ achter mij.

Dezelfde avond ontving ik op de Corona App de mededeling dat de uitslag van de test negatief was. Hetgeen dus voor mij een positief bericht was want ik had op het moment van de test geen Corona.

Een dag later sloot Janny zich aan in de rij bij het testcentrum bij de lotgenoten van die dag. In de rij wachtenden vertelde een mevrouw aan haar dat zij inmiddels al drie meldingen had gekregen via de App en dat zij dus nu voor de vierde keer zou worden getest.
De hele ceremonie herhaalde zich en opnieuw werd voor en na haar alles wat maar enigszins besmettelijk kan zijn vervangen en weggegooid.
De berg rubberen handschoenen, mondkapjes, schorten en wattenstaafjes moet inmiddels immens zijn. De vraag roept zich op wat daarmee moet gebeuren in een wereld waar wij al omkomen in de niet afbreekbare spullen.

Dezelfde avond ontving ook Janny het bericht dat de uitslag negatief was. Aan drie dagen onzekerheid kwam gelukkig een einde.
Inmiddels hebben wij ruim een week geleden onze eerste vaccinatie ontvangen en krijgen wij over een week of vier de tweede.
Niettemin kan het dus zomaar zijn dat de Corona melder zich nog enkele keren zal laten horen en wij min of meer gedwongen zullen zijn om opnieuw aan te sluiten in een rij schuifelende en bezorgde lotgenoten die het ergste vrezen.
Ongeveer acht op de honderd (zo blijkt uit een onderzoek) zullen een vervelende bericht krijgen maar hoe groot is de kans dat die persoon die voor mij in de rij staat mij als wachtende toch heeft besmet ?

Ik kijk uit naar het moment waarop ik mijn tweede prik heb gehad en gelukkig voorlopig niet meer bang hoef te zijn voor besmetting en voorzichtig weer na kan denken over een hervatting van het normale leven.

Wat leven wij vandaag de dag toch in een rare wereld.

2 antwoorden op “Coronamelder”

  1. Het zijn toch spannende momenten. Maar voor jullie is er licht in deduisternis. Ik krijg donderdag de 1e prik. Carolien heft die al gehad.

  2. Daarom voor mij GEEN corona melder,heb inmiddels mijn eerste vaccinatie gehad,volgende maand de tweede, geruststellend gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *