Ik moet het even kwijt.

En toen was er toch weer ineens de dreiging van een ‘tweede golf’.  Maar dat niet alleen. Een totale gekte dreigt in ons kikkerlandje.

Avond aan avond komen raddraaiers, hooligans of andere. onder liters lachgas zittende, figuren van heinde en verre, op hun scootertje of met de auto, naar verschillende steden om daar  een wedstrijdje politietje pesten te beginnen. Maar daar blijft het helaas niet bij. Er wordt met stenen gegooid, winkels worden vernield, straatmeubilair en auto’s in brand gestoken en zwaar vuurwerk gegooid. In Utrecht bleken er zelfs gekken speciaal voor uit Antwerpen te zijn gekomen.

Intussen demonstreren er bijna dagelijks enkele honderden aanhangers van een verknipte dansleraar tegen de Corona-maatregelen en de, in hun ogen, inperking van hun grondwettelijke vrijheden. Daarmee iedereen, inclusief henzelf, blootstellend aan gigantische besmetting risico’s die er uiteindelijk toe kunnen leiden dat hun en onze opa’s en oma’s weer tot huisarrest worden veroordeeld; de ziekenhuizen en de IC’s weer vol zullen lopen en de economie nog verder zal instorten.
Bij zulke ‘demonstraties’ schuwen zij geweld tegen de politiemensen, die slechts hun taak uitvoeren, niet. Argeloze voorbijgangers moeten rennen voor hun leven of blijken morgen misschien besmet te zijn met het virus.

In de 2e kamer is, ook al is men formeel nog met reces, het ‘zwarte pieten’ (oh jee, mag dat nog wel??) ook alweer begonnen. Nog een half jaartje en dan zijn er immers weer verkiezingen. De helft van de kamer weigert strenger op te treden bij het overtreden van de Corona-maatregelen en beroept zich op een ieders eigen verantwoordelijkheid, terwijl de andere helft vindt dat er een quarantaineplicht en strenge boetes moeten worden ingevoerd en dat de burgmeesters daarin meer bevoegdheden moeten krijgen.

En dan heb ik het nog maar niet over onze jongste generatie die zelf vindt dat zij de ergst getroffen generatie is van deze eeuw. Zij kunnen immers geen afstudeerfeestje geven; hun ontgroening ‘feesten’ houden of een jaartje backpacken. Het liefst naar een heel ver land.
Niet, dan geven wij ons feestje toch in de achtertuin of in een horecagelegenheid. Daar let niemand op en kunnen wij ons rustig bezatten, lachgas innemen, dicht bij elkaar kruipen, innig omhelzen en zoenen.
Morgen slapen we gewoon wat langer uit dan kunnen wij ’s middags even naar opa en/of oma of de volgende alcohol voorraad inslaan in een overvolle supermarkt. Wij worden immers niet ziek.

En als men zich dan een beetje ziek, zwak of misselijk voelt, dan gaan wij toch gewoon naar ons werk of naar school of zelfs naar een restaurant. Bij aankomst liegen wij dan toch gewoon en melden dat alles prima gaat.
Alles om te voorkomen dat wij in quarantaine moeten, want oh jee, dan kan ik wel eens mijn baan verliezen.

Al jaren pretenderen wij als Nederland een gastvrij, sociaal, loyaal en gelukkig volkje te zijn. In de jaarlijkse top 10 van “gelukkigste landen ter wereld” staan wij al jarenlang op de 5e plaats na vier Scandinavische landen.

Ik weet het niet, maar volgens mij zijn wij al een tijdje aan een vrije val begonnen. En dat komt naar mijn mening niet alleen door dat vreselijke virus.
Wij worden een chagrijnig, ontevreden en asociaal volkje als wij niet uitkijken.

Ik moest het even kwijt !!

10 antwoorden op “Ik moet het even kwijt.”

 1. Ernst,
  Dat moet voor jou ook een opluchting zijn.
  Ik ben het roerend met je eens. Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat er in dit land zoveel geestelijk gestoorden vrij rondlopen.
  Maar de belangrijkste vraag is: Hoe lossen we dit op?

 2. Maar hoe komt het dat onze jongeren zo egoïstisch zijn? Ligt dat aan de ouders die hun kinderen alleen maar gepamperd hebben en alle obstakels in hun leven al uit de weg ruimden?
  De jeugd is niet meer gewend om iets niet te mogen…
  Daarnaast neemt iedereen alles maar voor zoete koek aan wat op FB of Twitter staat. Zelf nadenken staat op een laag pitje.

  Dit moest ik even kwijt.

 3. Je tekst is mij uit het hart gegrepen Ernst. Als ik beelden zie van die “demonstraties” van die achterlijke, doorgesnoven,, idiote, a-sociale anarchisten, dan erger ik mij werkelijk kapot. Gek hè, dat zoveel politiemensen er de brui aan geven en op zoek gaan naar een andere baan omdat er geen enkel respect meer voor hen is en ze er (terecht) meer dan genoeg van hebben om zich te laten treiteren, slaan, schoppen, bespugen en vuurwerk en straatstenen te moeten ontwijken. We leven in een waardeloze, egoïstische, respectloze maatschappij. Walgelijk!
  En dat moest ik nou weer even kwijt.

 4. Hèhè, wat een opluchting!
  Deze verwoording van mijn gedachten.
  Zijn er blijkbaar nog maar weinig die nog zo denken over de periode waar we nu inzitten.
  Heel jammer want men doet alleen zichzelf tekort maar slepen welwillende mensen mee.
  Ik vind het egoïsten, maar dan ben ik vast te hard in mijn oordeel.
  Maar wat is te hard?
  Mijn mening? Je aanpassen ? Of het Coronavirus krijgen en/of een ander besmetten?
  Teleurstellend wat er gebeurd, maar vooral onthutsend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *