Principes.

Vannacht droomde ik dat ik TV presentator was bij KRO-NCRV.
Halverwege de nacht werd ik badend in het zweet wakker van een dilemma. Ik was kort voor het wakker worden gevraagd door de Directie van RTL, nee ik had niet gesolliciteerd want dat doe je in onze kringen niet, met de vraag of ik niet daar wilde komen presenteren. Met gemak zou ik € 1 miljoen Euro per jaar kunnen verdienen en daarvoor hoef ik dan maar tweemaal 3 maanden per jaar een late show van maximaal 1,5 uur te presenteren. En oh ja, ik krijg natuurlijk alle vrijheid om zo nu en dan een onderwerpje te kiezen waar ik zelf volledig achter sta.

Wat moet ik doen als ik mij omdraai om verder te slapen en mijn droom begint precies weer op dat punt waar mij de vraag werd gesteld ?

Op dit moment krijg ik € 190.000,- per jaar exclusief allerlei toelagen. Nee, echt niet meer via allerlei ingewikkelde constructies of via mijn eigen bedrijfje ! Ik ben daar, tot nu toe, zeer principieel in geweest. Wie ben ik dat ik meer mag en kan verdienen dan de minister president ? Bovendien kom ik uit een “rood nest” en dan doe je zulke dingen sowieso niet. Niet dan Matthijs van Nieuwkerk ? Uiteindelijk verdien jij maar driemaal zoveel bij BNN-VARA.

Ondanks dat dilemma besloot ik toch maar weer verder te gaan slapen en ja hoor, de droom begon precies waar die was geëindigd.

Minstens 1 miljoen per jaar en maar een half jaar Late Night shows presenteren is toch wel heel aanlokkelijk. Wat zou ik er allemaal niet van kunnen doen. En wat zeiken we nou eigenlijk over die principes. Collega Twan Huys ging toch ook en heeft in die paar maanden toch prima zijn pensioen alvast kunnen aanvullen.
En als ik nou gewoon mijn redactie kan meenemen en mijn vaste gasten, zoals o.a. Peter R., Barbara Baarsma en niet te vergeten Jorg Kelder, ook gewoon kunnen blijven komen dan hoef ik alleen nog wat filmpjes aan elkaar te praten. “Even kijken”. En zo nu en dan een kritische vraag te stellen. Dan doe ik mijn “kunstje” toch gewoon daar !

Weet je wat ? Ik doe het gewoon. Wat kan er misgaan? Precies. Ik doe het ! En weet je wat? In mijn eerstvolgende late Night show bij KRO-NCRV nodig ik gewoon alleen maar RTL prominenten uit die dan kunnen roepen hoe leuk ze het vinden dat ik naar hen, bij RTL, kom. Zo leuk, zo gezellig, zo ouwe jongens/meiden krentenbrood en vooral zoveel geld.

Vroeg in de ochtend werd ik wakker ! Het bleek helaas een droom en het zal mij als pensionada, die de laatste 10 jaar 15% in inkomen achteruit is gegaan en binnenkort 10 % op zijn pensioen wordt gekort, niet gebeuren.

Nee, ik ben niet jaloers, of toch wel ? Ik wens Jinek veel succes. Net als ik dat destijds Twan Huys wenste. Maar waar blijven wij nou met onze principes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *