POLO

Over een kleine week krijgen wij na maanden wachten onze eigen POLO.
Een Polo, vraag je je af? Ja een POLO !

POLO is een vooral Engels spel met paarden. Polo is daar afgeleid van pulu, de Tibetaanse naam voor bal. Bij dit spel zitten de spelers op een paard en moeten met houten hamers aan een lange steel hun bal naar en in het doel slaan.

POLO  is ook de naam van een Italiaanse ontdekkingsreiziger, Marco was zijn voornaam. Hij was de eerste Europeaan die de binnenlanden van Oost-Azië bezocht. Hij ontdekte onder andere China.

POLO is ook een kledingstuk met korte mouwen.

POLO  is ook een Spaanse zigeunerdans in een driedelige maat.

POLO is ook een plaats in de Amerikaanse staat Illinois, maar ook in Missouri.

POLO  is ook een Afrikaanse jongensnaam. Het betekent “krokodil’.

En POLO was ook een tropische storm in de Grote Oceaan in 2008.

Je zou dus in je Polo een Spaanse zigeunerdans kunnen dansen in de stad Polo in Illinois en aansluitend op je paard een wedstrijd Polo spelen in de hoop dat de tropische storm geen roet in het eten gooit ook al is het 2020 en niet 2008.

Maar 13 januari doen wij niets van dat alles.  We halen de POLO gewoon op en vanaf dat moment kunnen wij ons veel gemakkelijker en op elk gewenst moment verplaatsen.

Hij is wit en wij zullen hem vanaf het eerste moment zelf een naam geven, namelijk SNOWY ! Je weet wel die witte terriër, het maatje van mijn favoriete reporter Tintin. Juist Kuifje!

Wil je weten wie en wat SNOWY nou eigenlijk is, klik dan even op de naam.

15 antwoorden op “POLO”

  1. Gefeliciteerd met de nieuwe polo, ik zou hem gewoon Bobby noemen. 😉
    Bij je opsomming van Polo’s ben je jammer genoeg de beroemdste vergeten, of misschien kende je deze nog niet ? The one and only true British Polo!

  2. Leuk hoe al die mensen jullie veilige km toewensen. Een beetje saai vind ik dat. Ga maar lekker hard rijden. Lauren had een auto in the Cayman, die zij Snowball noemde. Zij mist Snowball nog steeds. Veel plezier en tot ziens in Molenhoek.

  3. Naast de goede wensen voor een gezond en mooi 2020, nu ook de wens voor veel gezellige en veilige kilometers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *