HOOP.

Waar een blogje over het nieuws al toe kan leiden !! Slecht nieuws en goed nieuws. Over veel meer ging het eigenlijk niet.

Nee, ik ben en was niet depressief, ik voel mij niet ellendig, ik ben niet negatief en voel mij een enkele keer wel eens somber. Maar dat is meestal weer snel over.
Ik heb/wij hebben in 2019 ook heel veel geweldige en mooie momenten beleefd met kinderen en kleinkinderen en dierbare vrienden. Ik koester die momenten en put er kracht uit, ook op die momenten dat het even niet zo goed ging.  Ik hoop dat wij dat in 2020 ook weer gaan meemaken. En eigenlijk kan dat ook niet anders met zoveel mooie, positieve en warme mensen om ons heen.

Bijna elke dag zeg ik bekenden maar ook vreemden gedag en schenk hen een glimlach, soms zelfs tot verbazing van de betrokkene(n). Soms krijg ik een glimlach of een korte groet terug en is dat niet zo dan loop ik door en denk bij mijzelf ‘ wat zou jouw dag een stuk leuker en mooier kunnen verlopen’.

Maar aan de andere kant, op ‘macroniveau’, maak ik mij wel degelijk zorgen. Vooral ook omdat wij daar als simpele zielen zo weinig aan kunnen doen. Door ons eigen leven een goede vorm te geven redden wij geen (oorlogs-)vluchtelingen, doen wij bar weinig aan het klimaat en voorkomen wij geen discriminatie en haat jegens minderheden.
Op dat punt vestig ik mijn hoop op onze jeugd. Die jeugd die steeds mondiger wordt en zich afzet tegen de besluiteloosheid van onze regering.
Onze jeugd die steeds vaker laat blijken geen onderscheid te accepteren en samen wil leven in een vredige en leefbare wereld. Als ik hen daar in kan steunen door zo nu en dan mijn stem te laten horen, zal ik dat niet laten.

Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht.

Ik herhaal daarom mijn laatste zin in mijn blogje van gisteren;

ZULLEN WIJ DROMEN EN HOPEN DAT AL ONZE WENSEN UITKOMEN !

3 antwoorden op “HOOP.”

 1. Een mooie blog Ernst , hoop : heb ik als varende veel gehad ,
  door het slechte weer , hoop dat alles goed zal komen, hoop dat thuis allemaal in orde was. Dat was ook de liefde voor thuis .
  IK heb veel gegraven in mezelf, omdat de gevaren soms groot waren. nu met jou blog komt dat weer boven ,ik heb een hele tijd losgelaten . Hoop geloof en liefde moet weer helemaal terug komen. Zoals toch onze kinderen het beter moeten doen . wij als
  ouderen moeten daar toch voor zorgen .

  Een gezond 2020 allemaal !!!

 2. Heb je zitten blowen Ernst?
  Nee hoor, beter hoopvol en vol met liefde dan met koude handen graaien in het gruis van onze aarde.
  Een heel fantastisch 2020 voor jou en Janny en een ieder die jou dierbaar is.
  Ik heb trouwens de liefde van mijn leven gevonden in 2019(top jaar dus!), een liefde die voor het eerst in 1972 voor elkaar werd gevoeld. Je leest het; er is altijd hoop en bekroning daarvan want liefde overwint immers alles!
  Volgens mij heb ik zelf zitten blowen….

 3. Veel herkenning in wat je schrijft.
  Alhoewel mijn leven een stuk “gelijkmatiger” is in hoogte- en dieptepunten ben ik altijd positief.
  Familie heb ik helaas niet meer maar wel een paar goede vrienden en een hoop eveneens positieve mensen.
  Dus ook ik ga zeker dromen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *