Krans van licht 2.0

Langzaam maar zeker worden de humoristische plaatjes en filmpjes, die ik in grote aantallen de laatste week op mijn telefoon en op mijn pc binnen kreeg, minder. Sommigen toverden een glimlach op mijn gezicht en om sommigen moest ik heel hard lachen. Een aantal was ronduit bizar. Maar vandaag ontving ik er nog maar twee.

Als je bedenkt dat mijn ‘vriendenkring’ hoofdzakelijk tot de risicogroep behoort dan zou je daaruit de voorzichtige conclusie kunnen trekken dat heel langzaam de ernst van de situatie tot ons doordringt. Dat wordt dan ook tijd !

Sociale terughoudendheid wordt ons al meer dan een week voorgehouden. Jong en oud. Maar het wil bij de meesten van ons nog niet zo lukken. Ik snap dat ook eigenlijk wel.
Dagelijks bestaat ons nieuws op zowel de radio, de televisie als in de kranten uit “Corona-nieuws”. Nieuws dat ons steeds angstiger maakt en hoe was het ook weer ? Juist “ angst is een slechte raadgever”.

  • Angst dat wij doodgaan
  • Angst dat wij mensen van wie wij houden gaan verliezen
  • Angst dat wij deze crisis niet aankunnen
  • Angst dat wij ons financieel niet meer kunnen redden enz.

Ik ben er van overtuigd dat angst besmettelijk is. We dreigen elkaar te besmetten met angst. Dat je dan even je kop in het zand steekt en geen nieuws meer wilt horen, zien of lezen begrijp ik wel.

Maar daarna zou dan toch eigenlijk binnen bij voorbeeld onze generatie, met zoveel levenswijsheid, het verstand moeten zegevieren en zouden wij eigenlijk gewoon moeten luisteren naar wat onze nationale goeroe, Mark, los van onze persoonlijke of politieke voorkeur van ons vraagt. En niet alleen luisteren maar ook opvolgen.

Dus ik ga de komende weken maar even niet wandelen met mijn wandelmaatjes, ik ga alleen nog naar buiten om boodschappen te doen en ik zeg voorlopig al mijn “sociale afspraken af’. Ik kijk nog maar twee keer per dag naar het nieuws en mijn ‘proefabonnement’ op de Volkskrant verloopt morgen. En ik ga, als tijdverdrijf, mijn stamboom bijwerken en nieuw onderzoek doen.
Ik ontdek nieuwe voorouders en verwanten die in hun leven veel meer rampen, van soms grotere omvang , hebben overleefd. Nota bene met veel minder middelen en weinig of geen (mondiale) informatie.

Dat moeten wij toch ook kunnen! Daar moeten wij toch moed uit putten. Wij zetten ons schrap en gaan ook deze, voor ons nieuwe situatie, het hoofd bieden.

YES WE CAN !!

2 antwoorden op “Krans van licht 2.0”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *