2021 – een nieuw jaar.

Nog even de tanden op elkaar en dan kunnen wij het op alle fronten gedenkwaardige jaar 2020 afsluiten. Want dat was het, gedenkwaardig !

Met elkaar kunnen wij bladzijden vol schrijven over alles wat ons in dit rampjaar is overkomen. Dagelijks stonden de kranten vol over het leed wat zich als een olievlek over de wereld uitspreidde. Uur na uur was er ogenschijnlijk niets anders waar over bericht kon worden op alle televisie- en radiozenders op deze aardkloot.

Dagelijks werd er door velen gedemonstreerd omdat zij in hun vrijheden worden beperkt en dat alles is gebaseerd op fake nieuws. De wildste complottheorieën werden gelanceerd maar intussen stierven bijna 1,8 miljoen mensen wereldwijd en verliezen dagelijks nog heel veel mensen hun strijd tegen deze afgrijselijke ziekte. Die afgrijselijke ziekte die door een grote groep ontkenners een gewoon griepje wordt genoemd.

Maar persoonlijk heb ik niet zoveel behoefte aan het beschrijven van dit collectieve leed, die collectieve ellende. Wij moeten vooruit !!

Ik heb met mijzelf afgesproken dat 2021 het jaar zal worden van het “herstel” in de breedste zin van het woord.
Dat “herstel” mag iedereen invullen zoals hij of zij wenst. Op de voorwaarden dat wij daar met elkaar aan werken. Er voor elkaar zullen zijn en ons eigen belang voor een heel jaar opzij willen zetten. Dat wij naar elkaar luisteren en elkaar geen vliegen proberen af te vangen. Dat wij met elkaar de ons opgelegde regeltjes nakomen ook als ons dat even niet zo goed uitkomt.

Als wij dat allemaal en met elkaar kunnen opbrengen zal 2021 het jaar van het “herstel” worden. Een jaar waarin een nieuw normaal voorzichtig en geleidelijk mogelijk zal worden. Want het oude normaal zal oud en versleten blijken.

Voor onszelf vertrouwen wij op een volledig herstel van mijn geliefde, die de laatste maanden zo heeft moeten afzien. Maar voor wie het einde van de ellende aan de horizon gloort. Daarna zal zij nog lange tijd moeten revalideren maar 2021 zal ook voor haar een nieuw en gezond perspectief bieden. Ik zal haar daar volledig bij steunen. Wij werken met elkaar aan dat herstel.

2021 een jaar vol nieuwe kansen en dromen.
Dat deze allemaal snel mogen uitkomen.

5 antwoorden op “2021 – een nieuw jaar.”

  1. 20/21=41 dus keihard getal deze sterkte hebben nodig, NL heeft zoveel positieve jeugd die ons weer in alle disciplines kracht zal geven. Dus geen idealistische hoop maar rationele ontwikkelingen die ons weer op het goede spoor gaan brengen. Dus blik op de horizon in 2021
    Dries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *