Ja toch !!??

Het is vrijdagmorgen. Na een rumoerige nacht probeer ik langzaam wakker te worden uit een diepe slaap. Ik wrijf mijn ogen uit en realiseer mij stukje bij beetje dat 2020 geen droom was. Het is allemaal gebeurd en het lijkt erop dat 2020, met alle narigheden, gewoon naadloos overloopt in 2021.

Nog steeds zullen wij 1,5 meter afstand moeten houden ten opzichte van onze medemens; zullen wij niet gezellig uit eten kunnen gaan; mogen wij maar twee mensen thuis ontvangen; moeten wij vooral thuiswerken; blijven de overleggen over de startdatum voor de vaccinatie voortduren zonder dat er een echt besluit wordt genomen en lopen de ziekenhuizen verder vol.

Nog steeds zal een flink deel van de Nederlanders zich verzetten tegen al deze vergaande maatregelen; nog steeds zal dat verschrikkelijke virus worden ontkend; nog steeds zullen de zware maatregelen worden genegeerd en dus zal de rest van Nederland met ontzetting en verbijstering kijken naar die met potten en pannen rammelende virusontkenners en complot denkers.

Maar toch ! Net als in 2020 zal het straks weer lente worden en zullen de bomen weer blaadjes krijgen en de bloemen weelderig ontluiken.
En als het kabinet, omringd door allerlei wetenschappers, uitgepraat is en eindelijk een besluit neemt over de vraag wie nou als eersten die prik in hun arm krijgen, dan keert het tij zich wellicht snel en kunnen wij komende zomer weer beetje bij beetje onze vrijheid terugkrijgen.
Wie weet kunnen wij dan onze geliefde familie en vrienden weer in onze armen sluiten en een traantje wegpinken van blijdschap. Wie weet kunnen wij dan weer voorzichtig denken aan een reisje naar onze kinderen in den vreemde.

2020 was om meerdere redenen een nare droom die werkelijkheid werd.

Vandaag zijn wij vol vertrouwen, hoop en liefde begonnen aan een nieuw hoofdstuk, aan het nieuwe jaar. Het kan eigenlijk niet anders dan dat het een prachtig jaar wordt. Wij gaan ervoor . Jij ook ?? Ja toch !!!

4 antwoorden op “Ja toch !!??”

  1. Ik ga er zeker vanuit dat het voor mij persoonlijk een beter jaar wordt dan de jaren daarvoor, en ik hoop van harte het zelfde voor jullie. Lieve groetjes Elly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *