‘t Zal je kind maar wezen.

Ineens weet ik weer waarom ik de Telegraaf principieel niet lees en zelfs niet in mijn handen neem.
Het 15- jarige zoontje van Burgemeester Femke Halsema verveelde zich en verschafte zich, in een balorige bui (lezing van advocaat Plasman), toegang tot een verwaarloosde en verlaten woonboot . En oh ja, hij had ook een alarm pistool bij zich. Waarschijnlijk om alarm te kunnen slaan als hij werd betrapt.

Resultaat: een 3 pagina’s tellende veroordeling met chocolade letters in dat misselijkmakend roddelblad, waarvan ik de naam eigenlijk niet meer wil gebruiken.
Waarom zou je in Godsnaam 3 pagina’s wijden aan het puberale gedrag van een 15-jarige zoon van de Burgemeester van Amsterdam ?
Juist, omdat die Burgemeester toevallig een prominent lid van Groen Links is en Paul Jansen, de hoofdredacteur van dat blad met die naam, een persoonlijke oorlog voert met alles en iedereen die maar naar Groen Links ruikt.
“Al 30 jaar een dubbele moraal”  en de “partij van de moraalridders” zijn bekende kreten van deze azijnpisser die dat niet alleen maar opschrijft maar ook hardop zegt bij Jinek of andere talkshows.
Let op: ik hoor net dat hij vier opgroeiende kinderen heeft.

Eigenlijk wil ik hier van de gelegenheid gebruik maken en een bekentenis uit mijn vroege jeugd bekennen. Opgelet Paul Jansen.

Op mijn achtste nam ik, toen de eigenaar van de drogisterij bij ons op de hoek even niet oplette, een rolletje FAAM drop van de toonbank waar het zeer uitnodigend naar mij had liggen kijken en rende vervolgens de winkel uit. De drogist kwam niet achter mij aan en dat lag niet alleen aan het feit dat hij wat ouder was en slecht ter been. Hij had het gewoon niet gezien.
Natuurlijk zag mijn moeder bij mijn thuiskomst onmiddellijk wat ik had uitgespookt. Waarschijnlijk waren mijn lippen en mijn tong zichtbaar pikzwart.
Aan mijn, toen nog, blonde haren sleepte zij mij, na mijn bekentenis, naar de drogist waar zij mij dwong excuses te maken en het rolletje drop van mijn karige zakcentjes te betalen.
Ik heb mij in de rest van mijn leven nooit meer zo klein en beroerd gevoeld.

Vandaag hoorde ik dat Femke Halsema’s zoonlief waarschijnlijk liever wil praten met de Politie dan met zijn moeder !! Ik kan mij dat levendig voorstellen.

En oh, ja, “meneer” Jansen, let maar goed op die vier pubers van u. Een van hen zou zo maar in de krant kunnen komen als hij of zij een rolletje drop steelt. Nog voor dat hij/zij voor de jeugdrechter komt. Of probeert u het in de doofpot te stoppen ? Dat lijkt mij “oliekoekendom”.
Eigenlijk moet u zich diep schamen en à la minuut ontslag nemen ! U speelt rechtertje en veroordeelt een 15-jarige voor de rest van zijn leven. Bah, bah, bah.

2 antwoorden op “‘t Zal je kind maar wezen.”

  1. De Telegraaf is jaren een roddelkrant.
    Nooit een abonnement gehad. Na een week lezen nooit meer gelezen.
    Dus Heertjes ik ben met uwes eens.

  2. ik ben het alweer met je eens, alhoewel ik bepaald geen fan ben van ene Femke H…
    De Telegraaf lees ook ik al in geen jaren meer, geen enkele krant trouwens, Blendle levert mij genoeg leesstof op (de Telegraaf komt grappig genoeg nooit voor in de dagelijkse Blendle mail……)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *