Nieuwjaar

Een blik op de klok maakt mij duidelijk dat er nog een kleine acht uren te gaan zijn in het oude jaar. In de richting van de zee verschijnt zowaar een stralend zonnetje vlak bij de horizon. Een zonnetje dat over een kleine drie kwartier ook voor de laatste keer dit jaar onder zal gaan. Het heeft er alle schijn van dat het een kleurrijke zonsondergang gaat worden.

Het werd ook wel een beetje tijd na een week vol grijze, mistige en winderige dagen.

Straks, over een kleine acht uren zal de donkere lucht weer verlicht en tegelijk besmeurd worden door grote hoeveelheden vuurwerk. En niet alleen maar siervuurwerk. Dat het ook dit jaar weer verboden is maakt ogenschijnlijk geen enkele indruk.  We zijn er zelfs massaal voor naar België gereisd de afgelopen dagen. Opgepakt in lange treinen en in de file door de winkelstraten van Antwerpen en God mag weten welke andere steden in de grensgebieden.

Alsof dat enge virus al lang en breed zou zijn verslagen en de meesten van ons al lang immuun zijn door de twee eerdere prikken en de booster. Keep on dreaming.

Het liefst zou ik het afgelopen jaar de komende uren willen wegspoelen en verwijderen van mijn harde schijf. Maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken want het was te heftig voor ons allemaal. Voor de éen een beetje meer en voor de ander een beetje minder en voor een aantal van ons zelfs veel te heftig.

Er zal waarschijnlijk nog een flinke tijd voorbijgaan voordat wij allen ten volle zullen beseffen welke gevolgen de afgelopen twee jaren voor ons zullen hebben.

Maar laat ik niet de pessimist uithangen. Want uit deze twee jaar met dat enge virus en alle vervelende maatregelen putten wij, zoals meestal, weer de moed om door te gaan en de draad weer op te pakken. 

Wij gaan het met elkaar doen en wij creëren daarbij de lichtpuntjes waar wij naar uit kunnen zien. Want de les uit de voorbije tijd moet zijn dat het vooral met elkaar moet.

Ik wens jullie een gezellige en veilige jaarwisseling en een knallend, succesvol en vooral gezond nieuwjaar.

Klik op de regel hierboven.

6 antwoorden op “Nieuwjaar”

  1. Mooie tekst en leuk filmpje.
    Bedankt voor de goede wensen.
    Voor jou en je naasten ook de beste wensen voor 2022

  2. Ik wil ook absoluut niet pessimistisch zijn dus wens ik jou en iedereen een gelukkig maar vooral gezond 2022!

  3. Voor iedereen een gezond en gelukkig. 2022 en met de hoop dat wij weer snel samen een borrel kunnen drinken om alle negatieve ervaringen weg te spoelen, want wij hebben met alle bowoners een geweldige plek in het complexs “ de Componist.

  4. Ja, Ernst en andere leden van onze groep .
    Onze democratie is tot een kreet omgebouwd ” waar heb ik recht op “ plicht en normen en waarde zijn min of meer onder de tafel geschoven . Stelling wat kunt u betekenen voor ons land is onbekend. Maar er komt aan nieuwe rationele jeugd , dus er is hoop, ook onze moslim jeugd wordt wakker geschud, bijvoorbeeld door Halo Gul ( super kanjer met lef) dus blik. Op horizon van 2022 Dries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *