Incasseren.

Je incasseringsvermogen blijkt vaak groter dan dat je eerder voor mogelijk had gehouden. Of zou het kunnen zijn dat wij ons vaak groter houden dan dat wij feitelijk zijn ? Ik weet het eerlijk gezegd even niet.

De laatste weken zijn voor ons beiden een ware beproeving gebleken. De emoties vlogen door onze kelen en de hoeveelheid informatie bereikte soms een grens. Een grens die een soort aanslag leek op ons geheugen en ons bevattingsvermogen. Hoe kan dit allemaal ? Waarom overkomt het haar? Waarom overkomt dit ons ? Waaraan heeft zij dit verdiend ? Hoe gaan wij hier mee om ? Het duizelt ons nog steeds en het grijpt ons soms naar de strot.

Toch besef je meteen dat wij hier samen ‘doorheen’ moeten en dat wij niet bij de pakken neer moeten gaan zitten. Wij zijn toch immers samen sterk en onze liefde voor elkaar en onze naasten moet toch ons uitgangspunt zijn. Juist wij moeten toch die positieve instelling uitstralen die Janny nu zo nodig heeft.
En ook al kost ons dat nog zoveel moeite en moeten wij zo nu en dan een traantje wegpinken en schiet er ineens een brok in je keel, er is overduidelijk geen andere weg en geen andere houding.
En ja, dat is allemaal gemakkelijk gezegd en geschreven maar, ik zeg het veel de laatste dagen, er is geen alternatief. Elk alternatief zal negatieve energie betekenen en leidt tot niets en biedt zeker geen steun aan Janny.

De komende weken zullen vooral voor Janny heel zwaar worden en zullen veel vergen van haar uithoudings- en incasseringsvermogen. Er zullen dagen zijn dat zij het even niet meer zit zitten of dat zij veel pijn heeft. Er zullen daarom veel dagen zijn dat zij behoefte heeft aan onze steun en liefde en ik weet zeker dat wij met z’n allen, door onze tranen van emoties heen, haar die zullen kunnen bieden.
Alleen dan zullen wij haar de kracht kunnen geven die zij de komende weken en misschien wel maanden zo broodnodig heeft.

Aan het einde van deze duistere periode zullen wij dan trots op haar kunnen zijn omdat zij mede door onze steun en liefde zich er door heen heeft kunnen slaan en daarna langzaam kan werken aan een volledig herstel.
Ik reken op jullie steun en liefde en zal daarin zelf het voorbeeld proberen te zijn. Vierentwintig uur per dag zeven dagen in de week.

Omdat ik zo intens veel van haar houd en haar niet kan missen.

PS: Voor die mensen die (nog) niet weten waar dit overgaat, stuur een berichtje op ernst@ernstleupen.nl en ik praat jullie graag bij.

3 antwoorden op “Incasseren.”

  1. Een mooie geschreven ode aan jullie liefde in moeilijke tijden, deed mij denken aan 10 jaar geleden toen ook ons leven veranderde.
    Wens jullie allebei sterkte en succes met de behandeling van Janny.
    Dineke

  2. Prachtig. die positieve houding. Mooi onder woorden gebracht ook. Blijft de ellende waar jullie doorheen moeten. We hopen en verwachten, dat Janny genezen is na de zware weken die jullie te gemoed gaan.
    Veel sterkte beiden, maar vooral voor Janny.

  3. Mooi geschreven Ernst, jullie gaan een moeilijke tijd tegemoet en Janny heeft geluk een man waar ze op kan steunen. Met zo’n positieve instelling gaat het jullie lukken om er door te komen. Héél veel sterke en liefs van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *